რა ზიანს გვაყენბს სწრაფი კვების პროდუქტები
''fast food''
სწრაფი კვების ობიექტები ჯერ კიდევ ძველ რომში არსებობდა: ფარდულებში იყიდებოდა ცომის ფირფიტები, რომლებსაც ზეითუნის ზეთი ესვა. ასეთივე ლავაშები იყიდებოდა ძველი ჩინეთისა და ინდოეთის ბაზრებში. თანამედროვე ფასთ-ფუდის ინდუსტრია კი XX საუკუნის 20-იან წლებში აღმოცენდა
დადებითი მხარეები
ჩემი აზრით სწრაფ კვების ერთადერთი დადებითი მხარე ის არის, რომ შეგიძლია მცირე დროში მიირთვა საკვები. ასევე ის ძალიან გემრიელია და ადამიანებს უჩირთ უარის თქმა. ზოგჯერ სხვა გამოსავალი არ არსებობს და იძულებულები ვართ შევიძინოთ სწრაფი კვების პროდუქტი და მივირთვათ.
უარყოფითი მხაეები
რაც შეეხება უარყოფით მხარეებს ამაზე შეიძლება ძალიან ბევრი ვილაპარაკოთ. სწრაფი კვებისას ადამიანი ჭამს ჰოთდოგს, ჰამბურგერს, შაურმას, ჩიფსს და სხვა. ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ისეთი გემრიელია, რომ ჩვენ ჭამის დროს არც კი ვუფიქრდებით, რომ ასეთი საკვების დიდი რაოდენობით მიღებით საშინელ საფრთხეში ვაგდებთ ჩვენ ორგანიზმს. სწრაფი კვების პროდუქტებით ჩვენ ძირითადად ქუჩაში ვიკვებებით. ასეთ კვებას ბევრი უარყოფითი მხარე გააჩნია. ამ ბოლო დროს გაიზარდა დაავადებების რიცხვი.
მე შემიძლია ვუთხრა ადამიანებს რომ მოერიდონ სწრაფი კვების პროდუქტებს ის დიდ ზიანს გვაყენებს ჩვენ. ბევრი იღუპება ამით. არვიცი ჩემი რჩევა ვისთვის როგორი იქნება მაგრამ გირჩევს მოერიდეტ.
No comments:
Post a Comment